Tjek nyheden her om det nyeste indenfor IT og teknik

IT verdenen udvikler sig hurtigere end noget som helst andet. Der er en gammel sammenligning som siger at hvis udviklingen indenfor fossilebrændstoffer havde fulgt CPU’en så havde vi i dag kunne flyve til måneden på en liter benzin.

Det siger lidt om hvor stærkt det går og derfor kan det være godt at finde et sted at holde styr på det nyeste som rør sig og det kan f.eks. være et site som Techeksperten.

Hvad er det nyeste indenfor tech i dag

Der findes utallige ting som rører sig indenfor teknologien i dag. En af de mest banebrydende industrier er brugen af kunstig intelligens også kalder AI (artificiel intelligens). AI kan sidestilles med robotter. De kan i de fleste tilfælde udføre middelsvære opgaver og til forskel fra traditionel software så lærer de løbende og optimere derved deres eget program. Mulighederne indenfor dette felt er uanede og mange techgiganter investerer allerede milliarder indenfor forskning i AI.

Et godt eksempel er ved Corona krisen blev der brugt robotter til at oplyse folk om at holde afstand i visse asiatiske lande. Disse robotter skulle patruljere givne arealer men havde autonomi til selv at planlægge ruten og derved kunne de baseret på afstande, trafikmængde mm. selv optimere ruten så den havde størst mulig effekt.

Virtual reality nyheden er blevet overhalet

Virtual reality teknologien er ikke ny men er en af de teknologier som langsomt er ved at blive udfaset – indenfor underholdningsindustrien – af AR. Augmented Reality til forskel fra Virtual Reality tager sit afsæt i den virkelige verden og ændrer den. Således kan du spille FPS spil hvor du skyder i den verden du befinder dig, mens de fjender du skyder på, er kunstigt fremstillede på din skærm. Dette gør underholdningsværdien stor i det at virkeligheden og fiktionen bliver blandet sammen. Virtual Reality teknologien bliver dog anvendt andre steder med stor succes. F.eks. kan fysisk udfordrede personer i dag opleve verden omkring dem med robotter og droner. På den måde kan de gå en tur i skoven selvom de fysisk skal være sengeliggende. Dette giver dem en måde at udforske verden på og leder hen til sundhedsteknologi.

Sundhedsteknologi bliver det nye sort

Sidste afsnit om ny tech er sundhedstekonologi. Denne teknologi går f.eks. ud på at man – på sigt – når man går på toilettet kan få livetestet ens helbredstal. Eller at sundhedsmedarbejdere tager exoskelet på for at bistå dem med tunge løft – og at det samme exoskelet kan hjælpe folk uden motoriske evner til at gå. Disse teknologier bliver på sigt banebrydende for livskvaliteten for mange sårbare og handikappede individer og det bliver spændende at følge og det kan du gøre på Techeksperten.dk.